Wednesday, June 24, 2015

Estetik Tasarım Değerleri

Sanatsal yönleri ve kendini ifade
Bireysel kendini ifade ya da kişinin içsel ruhani benlik ve yaratıcı hayal gücü, iç kaynakları ve sezgi-olmalıdır kullanılabilir ve / veya tasarlarken baz kullanılacak bir inanç ile karakterizedir. Bu duygular yakından bir dizi bağlantılı Ekspresyonizm ve Avant-garde dış cephe sanat gibi hareketlerde bulundu sanatsal değerlerin. Böylece, bu tasarım değeri yakından soyut formlar ve ifade, kişisel yaratıcı özgürlük, elitizm ile ilgilidir ve önümüzdeki toplumun geri kalanı olmanın.

Zaman tasarım değeri ruhu 
Bu tasarım değeri her yaş belli bir ruha sahip veya tasarlarken kullanılmalıdır paylaşılan tutumlar kümesi anlayışına dayanmaktadır. Zamanın Ruhu belli bir dönemin dış cepheleri, belirli bir dünya görüşüne, tat, kolektif bilinç ve bilinç duygusu bir deneyim bağlantılı olabilir ki. Böylece "form ifadesi" can entelektüel ve kültürel iklimi gösterir belirli bir zaman ve her neslin "hava" bir dereceye kadar, bulunabilir, o zaman ilgili teklik ifade estetik bir tarz oluşturmak gerekir.

Yapısal, işlevsel ve maddi dürüstlük tasarım değeri 
Yapısal Dürüstlük, bir yapı onun "gerçek" amacını görüntülemek. Fonksiyonel dürüstlük bir bina ya da ürün formu amaçlanan fonksiyon bazında şeklinde olacaktır fikrine bağlı dış cephe dekoratif olmayacaktır fikrine bağlıdır sık sık "form fonksiyonu takip" olarak da bilinir. Malzeme dürüstlük malzemeleri ve bir malzemenin özellikleri o için kullanılan formu etkileyen gerektiğini söyledi. Böylece, bir malzeme yerine kullanılmamalıdır, kullanıldığı ve özellikleri üslerine seçilmelidir ima Bu materyaller "true" özelliklerine sarsar ve seyirci "hile" olduğu gibi başka bir malzeme için.



Sadelik ve minimalizm tasarım değeri 
Bu tasarım değeri, basit formlar, önemli süsler olmadan, yani estetik, basit geometri, vb pürüzsüz yüzeyler, hem gerçekçi "gerçek" sanat olan dış cephenin formları temsil eden ve "halk" bilgeliği temsil ettiği fikrine dayanmaktadır. Bu tasarım değeri daha ekili bir kişi haline ima, daha dekorasyon kaybolur. Buna ek olarak, basit formlar ve böylece günlük yığılmayı insanları özgür huzur ve saldırganlık katkıda bulunacağı dış cephe kavramı ile bağlantılıdır.

Doğa ve organik tasarım değeri
Bu tasarım değeri fikri (vb canlıların, yani her türlü sayısal yasalar) doğa mimar ve endüstriyel tasarımcılar tasarımları için bir temel olarak kullanmak gerekir ilham, fonksiyonel ve estetik dış cephe formları ipuçları sağlayabilir dayanmaktadır. Bu değere dayalı tasarımlar serbest akan eğrileri, asimetrik çizgileri ve etkileyici formları ile karakterize edilmektedir. Bu tasarım değeri "tepede" yerine "Tepenin" ya da "form akışı izler" in özetlenebilir.

Estetik Tasarım Değerleri

Onların tasarım kararları zaman mimari tasarım değerleri mimarlara ve tasarımcılara etkiler ne önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ancak, mimarlar ve tasarımcılar hep aynı  mantolama değerleri ve niyetlerin etkisinde değildir. Değer ve niyetleri farklı mimari hareketler arasında farklılık gösterir. Ayrıca, farklı mimari okul ve tasarım okullarının yanı sıra arasındaki bireysel mimarlar ve tasarımcılar arasında farklılık gösterir.

Değerler ve niyetleri farklılıklar doğrudan mimarlık ve tasarım içinde var kurgular mantolamda çoğulculuk bağlantılıdır. Bir mimar veya tasarımcı müşterilerine onun / onu ilişkin faaliyet olarak nasıl da büyük bir faktördür.

Farklı tasarım değerleri önemli bir geçmişi var eğilimindedir ve çok sayıda tasarım hareketlerde bulunabilir. Her tasarım değeri tasarım hareketleri ve bireysel tasarımcılar üzerinde olmuştur etkisi tarih boyunca değişmiştir.



Geçen yüzyılda gerçekleşen mimari ve endüstriyel tasarım fikirleri ve sözlükler genişlemesi bu iki etki içinde çeşitli estetik gerçeklik yarattı. Bu çoğulcu ve çeşitli estetik mantolamanın gerçeklik tipik gibi farklı mimari ve endüstriyel tasarım hareketleri içinde oluşturuldu: vb Modernizm, Postmodernizm, Dekonstrüksiyon, Post-yapısalcılık, Neoklasisizm, Yeni Dışavurumculuk, Supermodernism. Bunların hepsi estetik gerçekler bu hareketlerin içinde bulunan genel değerleri ve teoriler farklılıklara ek olarak, farklı estetik değerler sayısını temsil. Bu farklı estetik gerçeklerine bulunan üslup ayrımların bazıları, tasarım değerleri ve düşünmenin mantolamada derin farklılıklar yansıtmaktadır. Bazı üslup ayrımlar benzer düşünce ve değerler üzerine inşa olarak ama bu, tüm üslup ayrımların için geçerli değildir.

Bunlar estetik değerleri ve bunların çeşitli estetik ifadeler belli bir dereceye kadar sanat topluluğunda yer almıştır gelişmenin bir yansımasıdır. Buna ek olarak, daha genel değişiklikler Ancak, bu farklı estetik ifadeleri 'tasarımcıları dayalı kişisel ifade,' bireysel mimar ve endüstriyel tasarımcıların mantolama bir yansıması da bağlı teknolojik gelişme, yeni ekonomik gerçeklikler, siyasi değişimler vb, Batı toplumlarında yer almış eğilim yeni estetik stilleri ve estetik kelime oluşturmak için form, malzeme ve süs deneme. Farklı estetik stilleri üretti ve eş zamanlı olarak terfi gibi estetik stilleri ve ifadelerde değişiklikler, senkron ve art zamanlı hem olmuştur ve hala var.

Estetik tasarım değerleri olarak sınıflandırılmış olamaz değerler bir dizi estetik gerçekliğin gelişimini etkileyen yanı sıra, çağdaş mimari ve endüstriyel tasarım karakterize çoğulcu estetik gerçekliğe katkıda bulunmuştur.

Friday, April 17, 2015

Alışveriş için İpuçları

Kadınlar için mayo olarak çift olabilir şort geldi bir eksiklik vardı gibi bile 1980'lerde ve 90'larda açık teknoloji giyim diriliş ile hissettim. Yani, Mollusk ve ben birlikte var ve biz plaj bisikleti, yüzme, bazı hafif sörf, kano, bira içme, iz gerçekten işe yarayabilir hissettim bir şey dövülmüş çalışan-açıkça biz onlar çok fonksiyonlu olduğunu düşünüyorum.

Onlar pamuk ve naylon ve İpli ile yakın bir suya dayanıklı karışımından yapılmış ama aynı zamanda elastik bir bel ve kredi kartı ve tuşları ve diğer miscellany için arka zip cep bulunmaktadır ediyoruz. Mollusk Tomboy Sandıklar (65 $) iki renk gelir ve güneşli Kaliforniya'daki burada yapılır! Sıcak yaparken onları alın.

Ben onlar yürüyüş ve kadınlar için aktif giysi tasarımı için onların ilham olarak çalışan, iz yürüyüş üzerinde özellikle duruluyor, çünkü İngiltere'de dışında bu yeni etiket Bowndling denir seviyorum. Niş Sesler, ama Bowndling geniş bir çekiciliği vardır. Onlar gymwear için ferahlatıcı bir alternatif olan çalışma dışarı bir parçası olarak macera ve keşif üzeresiniz. İlk koleksiyonu, soğuk hava için (ve muhtemelen bizim güney yarımküre arkadaşlar bu gün daha çekici olurdu) hala hareket ve nefes için izin su geçirmez seçenekleri ile. Ben gerçekten takdir cafe, onlar da büyük bir yün çanta var, ve sen iz, geçiş yardımcı bazı güzel parçaları söylüyorlar. Ben yakında onların sıcak hava koleksiyonu için izliyor olacağım, ama ne kadar seviyorum bakın. Bowndling go go!

Wednesday, April 15, 2015

Mantolama Tavsiyeleri

Nerede daha yanı sıra hataları biriktikçe, yenilenmiş, ve aynı zamanda John Charles Harmtodt bir şarkı olabilir. Mahkeme sertifikalı uzmanları genellikle kusurları ile yaptığı çalışma ile karşı karşıya. Öncelikle, eğitimsiz işçiler tarafından yalıtım levhalarının yanlış kurulum mantolama hatası önemli bir kaynağıdır Harmtodt pozitif termal yenileme aksine, prensip olarak, açıklıyor. "Sorun herkesin yapabileceğini düşünen olmasıdır." Düzgün çalışmıyor Ancak, tüm cephe hızlı bir toplam kaybı içine açılabilir.

Eski teknoloji, yeni hata

Bu vasıflı işçilerin eğitim eksikliği yalan, mantolama yıbu yüzden ORF.at. karşı Harmtodt değil Tam termal koruma için yeni bir teknoloji değil. "Birinci sistem 1957 yılında kuruldu," Harmtodt "nispeten iyi bir teknik standart şimdi teknik olgun olduğunu son yıllarda çok gelişti 70'li ve 80'li yıllarda zaten ulaşmış oldu." Diyor

Dış duvar sonunda, artık daha sonra beyaz, ama yeşil yosun tabakası ile kaplı: hatalı bir şekilde uygulanmış bir yalıtım sistemi (WVİ) ilk bakışta meslekten mantolamadan olmayan tanır. Fakat yine de, sanayi inaktif olmuş, ve bir çözüm olarak pahalı bir anti-alg kaplamalar teklifler değil. "Zehirler ve mantar, ancak, yeraltı sularında yıkayın ve arazi," Harmtodt dedi. Ve temel değişiklik de hiçbir şey ile sorun: "Bir yıl sonra ya da mantolama iki yosun ve mantarlar geri döndü."




Strafor levhalar kilolu alıyorsanız

algler de artan yalıtım kalınlığı tarafından tercih edilmektedir. Son beş inç kalınlığında polistiren levhalar kaplı iken, mantolama bugün zaten 20 ila 30 santimetre kalınlığında vardır, Harmtodt açıklıyor. Izolasyon önce cephe artık imkansız yalıtım kalın bir tabaka ile temsil edilir, içten kaçan ısı ile kurutulmuştur. Özellikle gölgeli duvarları mantolama kendilerini nem ve olumlu karakteristik yeşil renklenme tutmak, Harmtodt açıklıyor.

Bazen az, bu nedenle, daha, ama yalıtım sektöründe satmak için bu kadar çok malzeme arayan oldu, Haritacılar diyor. Aynı zamanda mantolamadan fon at yavaş yavaş son yıllarda yapılmıştır. "Aşağı Avusturya sadece inşaatçılar 25 cm tuğla 20 cm yalıtım kalın tabaka en az geçerli bir promosyon olsun yılında" Harmtodt dedi. Ayrıca Viyana konut roman yalıtım kalınlığı en son eklenen Otomatik ısı yalıtımı 16 20 inç çıkarılmıştır.


Çiy oluşma derecesi
çiy noktası, sıcak, nemli hava yoğunlaşma formları o kadar soğutulur zaman andır. Ek nemin, mantar ve yosun artışları mikrobiyolojik kolonizasyon riski. Mantolama  yalıtım kalınlığı bile Viyana mimar Werner Zodl küçük duygusu için, bir götürü sonuçları empoze. O, bir binanın fizikçi termal yenileme eşlik önerir çiy noktası hesaplar ve böylece yalıtım doğru kalınlığını belirler. "O, örneğin, 30 santimetre veya beş inç ile yalıtılmış değil, ama tam olarak uygun 17 santimetre ile," Haritacılar cephe ve yalıtım sistemleri konusunda uzmanlaşmış açıklıyor.

Yalıtımın Hikayesi

Avusturya'da ısı yalıtımı patlama - cömert devlet sübvansiyonları değil en azından sayesinde. 2013 yılında mantolama fazla 130.000.000 € bunun için Ekonomik ve Çevre Bakanlığı tarafından sağlanan ve aynı zamanda 2014 yılında pot yine ağzına kadar doldurulur. Ancak, tüm binalar mantolamayla uzmanlar uyarıyorlar, bir sonradan takılan ısı yalıtımı beklediğini var.


24.000 proje "yenileme çek" üzerinde federal hükümet tarafından mantolama geçen yıl finanse edildi. kalabalık Eylül ayında finansman pot yeniden doldurulmuş gerekiyordu o kadar büyük oldu. Ekonomi Bakanlığı 13.000 işleri kadar sabitleyen önemli bir ekonomik önlem özellikle görür iken, Çevre, iklim 2020 gol Bakanlığı iyi bir adım ümit kaydedilen CO2 emisyonu daha yakın olsun.

Tahmincileri Çalışması: Yatırımlar ödemek değil

Ama sonradan eklenmiş ısı yalıtımı her şeyden Almanya eleştiri mantolamadan yüksek sesle oluyor. top haddeleme "ısı yalıtımı Büyük Yalan" başlıklı bir "dünya" makale getirdi. Alman kalkınma bankası Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) Bu bir tahmincileri çalışma ilk kez Cephe ısı izolasyonu ile karşılaştırıldı maliyetleri ve faydaları mantolama çağırılır gerçekleştirdi. patlayıcı sonuç ev sahibi genellikle maliyetleri termal rehabilitasyon sırasında kalkmamak oldu.

Bile enerji tasarruflu yeni binalarda, yatırım, enerji maliyetlerinde tasarruf ile finanse edilecektir. Cephe veya çatı zaten büyük onarım nedeniyle eğer mevcut binalarda mantolama, enerji tasarrufu önlemleri tek geçerli olacaktır. Ama bu temel anlık bakım çoğunlukla iklim hedefleri rehabilitasyon oranını elde etmek için gerekli karşılamak yerine ve böylece nadiren yeterli sadece her 50 ila 60 yıl gerçekleşecek çalışır.




Artan finansman Çağrısı

Termal yenileme ve dış bakım döngüleri yürütmek için toprak sahiplerinin istekli teşvik etmek, finansman anlamlı tahmincileri araştırmaya göre, artırılması gerekir. Bu aynı zamanda yerel inşaat lobi bekleriz. İnşaat Wood birliği önerdi olarak 100-300.000.000 avro termal rehabilitasyonu geliştirilmesi için destek üçe edilmelidir. Para konut sübvansiyonlar tahsisini ve AB fonlarının daha iyi kullanılması sağlanmalıdır.

Monday, March 9, 2015

Ev yalıtım kesiti

Soğuk koşullarda, ana amacı, bina dışına ısı akışını azaltmaktır. Bina zarf bileşenleri - pencere, kapı, çatı, duvar ve hava sızma bariyerler - ısı kaybı tüm önemli kaynaklarıdır; aksi takdirde iyi yalıtılmış ev, pencereler sonra ısı transferi kaynağına önem kazanacaktır. direnç standart cam için Yapılan kayıp yaklaşık 0.17W R-değerine karşılık gelen ısı / m2 / Co (cam yünü plakalar için 2-4w / m2 / Co için karşılaştırıldığında). Zarar iyi weatherisation, dökme izolasyon ve minimum Ising yalıtkan olmayan (özellikle sigara güneş bakan) cam miktarı azaltılabilir. Kapalı termal radyasyon nedenle Işıksal seçici (düşük-e, düşük emisyonlu-) cam bir Dezavantajı olabilir. Bazı yalıtılmış cam sistemleri üçlü R değerlerine çift.

Sıcak iklimler
Sıcak koşullarda, ısıl enerjinin büyük kaynağı güneş radyasyondur. Bu Doğrudan pencerelerden binalar girebilirsiniz veya bina envelope.The Güneş Isı Kazancı Co-verimli (SHGC) (güneş ısı geçirgenliği bir ölçü) olarak aracılığıyla ısı transferini artırmak, çevre daha yüksek bir sıcaklığa bina kabuğu ısıtabilir standart tek cam civarında 78-85% olabilir. Güneş kazanç güneşten yeterli gölgeleme, açık renkli çatı, Işıksal seçici (ısı-yansıtıcı) boya ve kaplamalar ve zarfın geri kalanı için yalıtım çeşitli tarafından İndirimli edilebilir. % 10 civarında .Radiant engellere SHGC azaltabilir özel kaplamalı cam sıcak iklimlerde tavan alanlar için son derece etkilidir. Bu uygulamada, onlar çok daha etkili soğuk iklimlerde daha sıcak iklimlerde var. Aşağı ısı akışı için, konveksiyon zayıf ve radyasyon ısı transferi hava alanı genelinde hakim. Radyan engeller etkili olduğu Uygun bir hava boşluğu bakmalıdır.

Da soğutma klima sıcak, nemli iklim istihdam ise, o zaman bina zarfı mühür özellikle önemlidir. Nemli hava infiltrasyon Nem alma önemli enerji atık olabilir. Öte yandan, bazı bina tasarımları hakim esintiler gelen konvektif soğutma sağlayın etkili çapraz havalandırma yerine klima da soğutma dayanmaktadır.

Oryantasyon - Pasif Güneş Tasarım
Ana madde: Pasif güneş tasarımı
Yapı elemanlarının optimal yerleştirme (örneğin pencereler, kapılar, ısıtıcılar) bina güneş radyasyonunun etkisi ve hakim esintiler gözönüne alınarak yalıtımında önemli bir rol oynayabilir (Pasif Güneş Tasarım bakınız). Yansıtıcı laminat kutup ahırlar, garajlar ve metal binalarda pasif güneş ısısını azaltmaya yardımcı olabilir.

İnşaat
Pencerelerin tartışma yalıtılmış cam bakın.

Bina zarf
termal zarf bir evde şartlı boşluk veya yaşam tanımlar. tavan veya bodrum ya da bu alana dahil olabilir veya olmayabilir. Içten dışa hava akımı azaltılması Anlamlı konvektif ısı transferini azaltmak için yardımcı olabilir.

Düşük konvektif ısı transferi sağlamak ve böylece inşaat (Weatherization) ve yalıtkan malzemeden doğru kurulumu bina dikkat gerektirir.

Bir binaya daha az doğal hava akımı, daha mekanik ventilasyon insan konforu desteklemek için gerekli olacaktır. Yüksek nem hava akımının olmaması, yoğunlaşmayı Neden inşaat malzemeleri çürüyen ve Teşvik mikrobiyal büyüme ile ilişkili önemli bir sorun olabilir: Bu tür küf ve bakteri gibi. Nem nedenle Büyük ölçüde bir ısı köprüsü (aşağıya bakınız) oluşturarak yalıtım etkinliğini azaltabilir. Hava değişim sistemi Aktif veya pasif sentez sorunları çözmek için eklenebilir.

http://www.baumit.com.tr/urunler/yapi%20k%C4%B0myasallari/derz-dolgular/baumit-premiumfuge.html

http://www.baumit.com.tr

http://surfaceoptics.com/products/reflectometers-emissometers/et100-thermal-hand-held-emissometer/?gclid=Cj0KEQjwifWnBRCB5PT57KSVw-kBEiQASV7aRKf0C1W1U3JILwx1Y1sCsnqH1Rd6fNF6QaJz5dP5y5EaAs2y8P8HAQ

Binalarda Isı yalıtımı

Yolcular onun için termal konfor sağlanması için önemli bir faktördür. İzolasyon istenmeyen ısı kaybını veya kazancını azaltır ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji taleplerini azaltabilir. Bu Mutlaka yeterli havalandırma ve Mayıs sorunları ile uğraşmak değil veya ses yalıtım düzeyini etkileyen değil olabilir. Dar anlamda yalıtımlı olarak sadece gibi ısı kaybını yavaşlatmak için kullanılan izolasyon malzemeleri, bakabilirsiniz: selüloz, cam yünü, taş yünü, polistiren, poliüretan köpük, vermikulit, perlit, ağaç elyafı, bitki fiber (kenevir, keten, pamuk, mantar, vb), geri dönüşümlü pamuklu denim, saman, hayvan fiber (koyun yünü), çimento ve toprak veya toprak, Reflektif İzolasyon (yani Radiant Bariyer olarak da bilinir), planları, ancak böylece tasarımları ve ele teknikleri bir dizi tutabilen Isı transferi ana modları -. iletimi, radyasyon ve konveksiyon malzemeleri, bir şekilde hava (veya başka bir gaz) büyük Tutarlar yakalama basit bir çareye ısı iletimi ve konveksiyon ile bu liste anlaşma malzemelerin çoğu Bir malzemenin yaptığı sonuçlar gazın küçük cepler, yerine tipik katıların çok daha yüksek iletkenlik, düşük ısı iletkenliği istihdam yaptım. (Benzer bir gaz yakalama prensibi tüyler aşağı ve hava İçeren yalıtım kumaşlarda, hayvan kılı kullanılır).

Reflektif Yalıtım (Radiant Bariyer) etkinliği Yaygın hava sahasını ısı kaynağına bakacak yüzeyin Refletivitenin (emittans) tarafından değerlendirilmiştir edilir.

Eski olmak 0.176 kez Latter, metrik (SI) ve ABD alışılmış - toplu yalıtım etkinliği Yaygın Ar-değeri ile değerlendirilen, ay sonu var iki. Çatı katları için, o olacak shoulderstand yaptım tavsiye edilir, en azından R-38 (ABD alışılmış, R-6.7 metrik). Ancak, R-değeri dikkate her bina için inşaat veya yerel çevresel faktörlerin kalitesini almaz , İnşaat kalitesi sorunları taslak prova ile yetersiz buhar bariyerleri ve sorunları bulunmaktadır. Buna ek olarak, yalıtım malzemesinin kendisi özellikleri ve yoğunluğu çok önemlidir.

Planlama [değiştir]
Ne kadar yalıtım bir ev shoulderstand var tasarım, iklim, enerji maliyetlerini, bütçe ve kişisel tercihinize bina bağlıdır. Bölgesel iklimler, farklı gereksinimleri için yapmak. İnşaat kodları sadece yürütmem belirtin; Sık sık tavsiye edilir ne kod gerektirir ötesinde yalıtım.

Bir binanın stratejisinin yalıtım enerji transferi ve bu hareket hangi yönde ve yoğunlukta modu bir dikkatle değerlendirilerek gerekiyor. Bu gün boyunca ve mevsimden mevsime Yaşı olabilir. Bu Uygun tasarım seçmek önemlidir, malzeme ve yapı tekniklerinin doğru kombinasyonu özel duruma uygun.

Eğer yalıtım eklemek shoulderstand olsun deterministik mayın için, öncelikle evinizde ve nerede ne kadar yalıtım bulmak gerekir. Nitelikli ev enerji denetçi bir bütün ev enerji rutin bir parçası olarak yalıtım kontrol denetimini içerecek.

http://www.baumit.com.tr/urunler/mantolama_sstemler/pro-sistem/index.html

http://www.baumit.com.tr

http://www.coisoimper.com/